bitiFIT izdelki

Guma, material prihodnosti

Še posebej, če gre za reciklirano gumo. Ta je namreč lahko odlična alternativa materialom, kot so asfalt, cement, pesek, zemlja, lubje in podobno.

Posebej primerna je za terene, kjer se igrajo otroci, saj je med smehom in veseljem na eni, ter jokom in bolečino na drugi strani, velikokrat le en majhen korak. Gumijasta podlaga pomaga omiliti posledice padcev ali skokov. In to vedno, ne glede na vremenske vplive.

V naši ponudbi najdete varnostne plošče izdelane iz granulata reciklirane gume. Gumijas-ta podlaga daje montažnim tlem veliko mero vzmetnih lastnosti in mehkobo, ki spominja na učinek gozdnih tal.

Gumijaste plošče varujejo otroka pred padci do višine 3 metre, zato imamo v naši ponudbi ra-zlične debeline plošč, ki varujejo pred padci iz različnih višin.

Guma ima standard DIN EN 1177:2008

Uporaba podlage odporne na udarce je potreba z načeli v skladu z DIN EN 1177:2008. Ta standard je potreben za varnostne podlage za padce v višini od 60 cm naprej.

Uporaba

Razen na otroških igriščih, pod gugalnicami in tobogani je uporaba idealna na poteh v domov-ih upokojencev, domovih za nego bolnikov, bolnišnicah, kot bazenska obroba, za telovadna in plezalna orodja, na počivališčih (ob avtocestah, gostinskih lokalih), v rehabilitacijskih centrih, zdraviliščih, na terasah.

Prednosti

Travnata podlaga je v jesenskih dneh blatna, vlažna in hladna, medtem ko je gumijasta vodo-prepustna in se hitro suši. Poleg izolativnosti gumo odlikuje tudi lahko vzdrževanje in prepros-tost za čiščenje. Guma je primerna podlaga za vse vrste igral do višine 3 metre. Tehnično zado-sti vsem standardom in zahtevam modernega igrišča, vizualno pa otroke razveseli s privlačnimi barvami in možnostmi kombiniranja.

Reference

Primernost plošče z zaščito pred udarci iz vezanega, trajno elastičnega recikliranega gume-nega granulata je dokazana s cetrtifikatom. Blaženje udarcev je dokazano z metodo HIC. HIC pomeni kriterij poškodbe glave in je mednarodni parameter za resnost poškodb glave. Za zaščito udarca imajo materiali na igriščih najvišjo HIC vrednost 1000. Najvišja vrednost zagotovi, da ni pričakovanih trajnih posledic poškodb glave.

Politika zasebnosti

NASLOV

Modrinjakova ulica 3, 2000 Maribor

TELEFON

040 971 361

E-MAIL

info@bitiFIT.si